Att källsortera är en konst… en njutbar konst

Jag är så glad för att jag i dag praktiskt taget lärt mig det mesta om den ädla konsten att sorterar sopor. Jag menar att det är relativt enkelt för mig att i farten lägga en chipspåse där plast skall vara, ett brev i brännbart (pga. klistret), presentpapper där pappersförpackningar skall vara och presentsnöret även det i brännbart. Det var inte helt enkelt i början och det blev lite hipp som happ för att jag inte hann ta reda på vad som skulle sorteras vart. Tyckte mest det var jobbigt kommer jag i håg…

Nu har det gått så långt att jag till och med njuter av att var sak får sin rätta plats. Om jag skall vara helt ärlig så undrar jag om jag inte till och med har blivit lite nördig med sorteringen..?! Jag kan sitta och pilla sönder pennor i dess olika små beståndsdelar, etiketter som är fastsatta med en tygtråd och en säkerhetsnål… och andra mindre saker med ett otal olika källsorteringsadresser… och det känns nästan som meditation. Det är som att känslan av att det lilla, lilla på något sätt har betydelse för helheten i bland gör mig smått euforisk.

Att källsortera är en konst… en njutbar konst som tydligen går att utveckla in i minsta detalj… 😉

Här är en lista i bokstavsordning på alla saker som skall källsorteras. Listan kommer från Partille Kommun och jag tycker den är riktigt bra.

Lycka till med din källsorteringsmeditation!

Hemmets sopstationSopsorterat plast

 

 

 

 

 

 

 

 

3 svar to Att källsortera är en konst… en njutbar konst
 1. elin
  september 1, 2011 | 09:53

  Jag känner precis likadant!
  Va kul att hitta en likasinnad, kan känna i samtal med vänner att jag är lite.. för mycket.. 🙂

 2. Kristoffer
  september 2, 2011 | 00:12

  Ni är inte ensamma 😉

  • Jens
   september 2, 2011 | 06:15

   Roligt att höra från er både Elin och Kristoffer. Det finns troligen väldigt många, som njuter att källsortera. Kanske dags för en källsorterings-njutar-förening? 😉