Av Jord är den kommen… äggoljetemperan

När vi köpte vårt hus för några år sedan var den första investeringen jag gjorde en bok om hur man målar med äggoljetempera. Efter att på avstånd ha följt ett projekt inne i Örebro där man just målat både väggar, tak och fönster med denna fantastiska färg hade jag definitivt bestämt oss för att det var det vi skulle göra i vårt nya hem.

Boken heter Jordens färg och är skriven av Milis Ivarsson och Frida Hafvenstein som driver företaget Av Jord. Den är både en vacker, i bland nästan poetisk… och samtidigt en mycket praktisk handbok om hur man använder sig av ägg, olja och olika  jordpigment för att skapa de underbaraste, mest miljövänliga och nästan magiskt levande färger man kan tänka sig.

Jag är helt såld…

Nu har vi både läst boken och använt all den värdefulla informationen till att måla alla väggar i hela huset… några till och med flera gånger vid det här laget. Det är ett äventyr att närma sig äggoljetempera målning på praktisk nivå och jag är mycket glad för att det var det valet vi (jag) gjorde.

Väggarna i huset är vackra som konstverk även om det bara är rena slätstrukna färger som vi rollat på den gamla tapeten. För att inte tala om doften av fuktig jord som sprider sig i huset när man målar och som på något konstigt sätt lämnar kvar en känsla av närhet till jorden långt efter det att doften försvunnit.

Om du är redo för ett sant och riktigt miljövänligt äventyr vill jag varmt rekommendera…

Jordens Färg - En av de vackraste böcker jag känner till

Kommentarfunktionen är avstängd.