Camino Live med 100hus och One Tonne Life

Den 6:e oktober firade jag min födelsedag med bl.a. att besöka Camino Live i Stockholm. För er som inte känner till Camino, så är det en riktigt bra och inspirerande tidning om hållbar livsstil som vi själva prenumererar på. Camino Live är helt enkelt tidningen Camino som pratshow, dvs. med intervjuer och samtal med intressanta personer om intressanta ämnen.

Tillställningen hölls i miljöteknikutställning 100Hus lokaler på Hornstull i Stockholm och 100Hus var också en av talarna. 100Hus är ett riktigt spännande projekt, som på ett unikt sätt samlar och aktiverar lokala krafter för att genomföra kulturella, sociala och miljöinriktade satsningar för olika stadsdelar. 100Hus startade på Hornstull i Stockholm och finns idag även i Rinkeby, Gamla Stan, Tumba och Hultsfred. Projektansvarig och ordförande Marie Fredriksson berättade om både projektet och den miljöteknikutställning som vi befann oss mitt i. Ett helt fantastiskt gräsrotsprojekt!

Dessutom gästades Camino Live av familjen Lindell, som genom ett halvår har deltagit i One Tonne Life projektet och nu åter är hemma i sin egen 70-tals villa. Även om projektet är avslutat (eller åtminstone tar en paus), så fortsätter familjen Lindell på egen hand att utforska hur man lever klimatsmart som en helt vanlig familj, precis som Ekosvensson. Vi hoppas kunna träffa familjen senare för att kunna byta erfarenheter och inspirera varandra ännu mera.

Om du vill se intervjun med familjen Lindell så finns det två videoklipp att titta på.

Här är några bilder från Camino Live i Stockholm:

Marie Fredriksson från 100Hus på Camino Live

Marie Fredriksson från 100Hus på Camino Live

Klimatsmarta familjen Lindell på Camino Live

Klimatsmarta familjen Lindell på Camino Live

Yuko Ono serverar härligt japanskt te

Yuko Ono serverar härligt japanskt te

Ekosvensson lyssnar på Johan Olsson från Medveten Konsumtion

Ekosvensson lyssnar på Johan Olsson från Medveten Konsumtion

Kommentarfunktionen är avstängd.