Eco Now 2012 i mina ögon

Tror det är tredje gången jag/vi besöker Eco Now-mässan i Stockholm…

Minns att jag tänkte att det var lite av en flopp förra gången trots att första gången kändes som ett hoppfullt och inspirerande initiativ.

Gårdagens erfarenhet var speciell på sitt sätt. Ett slags möte mellan välkänt och nytt som i sin trevande mix lämnade en känsla av spännande möjligheter.

Med mina kvinnlig ögon var det som gjorde djupast intryck bland annat Luxsit – ekologisk exklusiv hudvårdsserie, Carolin Örtenblad och Gayatri – urban natives – webbshop (under uppbyggnad) för hållbar skönhet Ecolyxia – sköna ekologiska underkläder, Lowtox living – nytt nätverk med giftfri interiör, trogna Grön Interiör, Apple & Bee – de vackraste miljövänliga väskorna och sist men definitivt inte minst Fisker Karma elhybridbil. En super cool och snygg bil av återvunnet material som går att köra upp till 200 km/tim.

Alla dessa företag ger mig vibbar av just mötet mellan det gamla och det nya inom miljömedvetnehet och helhetstänk som jag beskrev ovan och som för mig gjorde den här Eco Now mässan till den mest spännande av alla de jag besökt sedan starten 2009.

Ja, jag vill nog komma tillbaks nästa år för att se vart den här trenden för…

Spännande!

Luxsit

Luxsit

 

Ecolyxia

Ecolyxia

Fisker Karma el-hybrid

Fisker Karma el-hybrid

Lowtox Living

Lowtox Living

Grön Interiör

Grön Interiör

Apple & Bee

Apple & Bee

2 svar to Eco Now 2012 i mina ögon
 1. Amanda
  december 1, 2012 | 09:25

  Ibland önskar man att man bodde i Stockholm ändå…

  Jag letar efter återförsäljare i Sverige av Apple & Bee necessärerna. Någon som har något tips?

  • Hannah
   december 1, 2012 | 18:43

   Vi kommer få in Apple & Bee i veckan som kommer så just nu håller vi på att lägga upp dom första på hemsidan! Vi längtar massor tills dom anländer