Ekologiska öländska bönchips

Efter en föreläsning i Kalmar i november fick jag en gåva som innehöll lite lokala godsaker.

På tåget hemåt provsmakade jag en påse öländska bönchips, gjort på ekologiska bruna bönor. Jag hade inte hört talas om bönchips förut, än mindre smakat, så förvåningen var stor när det visade sig vara några av de allra godaste chips jag har smakat.

Bönchipsen kallades Höstglöd och hade barbeque-smak.

Eftersom de var så goda så försvann hela påsen (50 gram) på ett par minuter, även om jag egentligen hade bestämt mig för att spara några så Gita skulle få smaka. Hoppsan! 😉

Väl hemma kunde jag inte låta bli att i lovord beskriva min nya upptäckt, vilket var måttligt populärt eftersom jag faktiskt hade ätit upp allt själv.

De följande dagarna berättade jag för de flesta som jag träffade om min nya favorit, och bestämde mig för att beställa fler direkt från företaget (Svenska Bönchips). Min beställning glömdes dock bort några veckor, men lagom till jul gick jag in på deras hemsida för att beställa.

Det fanns 4 smaker på hemsidan: Naturell, Örter, Chilidill samt Säsongssmak….men ingenstans hittade jag ordet Höstglöd, så med en viss oro kontaktade jag företaget för att förvissa mig om att den fanns att beställa.

Dessvärre var Höstglöd, som namnet antyder höstens säsongsvara och inför julen hade man bytt ut den till Tryffel! Vilket antiklimax! Jag hade i fantasin föreställt mig ett stort paket med just Höstglöd, som jag skulle njuta och bjuda familj och vänner på.

Istället beställde jag några påsar av de övriga smakerna (Tryffel var dock ej leveransklar), som vi har provsmakat. Och även om de är populära, så står de inte att jämföra med min personliga favorit Höstglöd.

Så jag hoppas att Ulf och Maryanne Wahlquist läser denna blogg och tar in Höstglöd i sortimentet igen!

Ekologiska öländska bönchips

Ekologiska öländska bönchips

3 svar to Ekologiska öländska bönchips
 1. Kicki Ottander
  februari 11, 2013 | 09:44

  Hej!
  Vilken trevlig artikel! Höstglöd kommer förstås tillbaka, den som väntar på något gott …… Hoppas du kommer gilla vårens smak (nypon, kommer i april) och sommarens (jordgubb+basilika). OCH, det händer att vi permanentar särskilt populära smaker, så vem vet!! Hälsningar Kicki

  • Jens
   februari 11, 2013 | 10:44

   Tack för informationen, Kicki.

   Jag kommer att räkna dagarna tills hösten. 😉

   • Christina Ottander
    september 16, 2015 | 23:18

    Googlade lite på bönchips och fick upp din roliga artikel igen. Ville bara påminna dig om att hösten närmar sig. Flera butiker (och nätbutiker har beställt in höstglöd i fall du fortfarande är sugen på det).