Ekosvensson tilldelas Hallsberg kommuns miljöpris

Idag fick vi blommor och diplom av Hallsberg kommuns Miljönämnd eftersom vi hade utsett till ”Årets Miljöprofil 2013”.

Hallsberg kommuns Miljöprofiler 2013

Hallsberg kommuns Miljöprofiler 2013


Så här står det på diplomet:

”Årets Miljöprofil i Hallsbergs kommun 2013 tilldelas Jens & Gita Ljunggren med motiveringen:

Jens Ljunggren arbetade tidigare i finansbranschen med bestämde sig för några år sedan att leva mer klimatsmart. Efter att ha sett filmen ”En obvekväm sanning” med Al Gore bestämde han sig också för att hjälpa andra göra samma sak. Därför gick han en utbildning för Al Gore i USA och startade sedan hemsidan Klimatsmart.se. Hemsidan är en databas som samlar tips och idéer på klimatvänliga produkter och tjänster med syfte att hjälpa till att lösa klimatfrågan. Jens vill härigenom medverka och inspirera till att Sverige kan uppfylla sina klimatmål tidigare än sagt.

Utöver Klimatsmart-sidan har Jens och hans fru Gita också bloggen Ekosvensson.se som är inriktad på deras liv i villan från 1970-talet i Pålsboda. Den här typen av villa är en av de vanligaste i Sverige och inte särskilt miljövänlig eller klimatsmart från början. Sommaren 2012 installerades 86 kvm solceller på taket. Därmed är villan helt självförsörjande på energi de kommande 35-40 åren.

Jens och hans fru har genom sitt engagemang gjort det möjligt för den enskilda människan att genom rätta val påverka miljön och klimatet. Att visa hur vanliga ”Svenssons” kan leva så klimatsmart som möjligt. Paret har dessutom satt Hallsbergs kommun på Sveriges solenergikarta.”

Kommentarfunktionen är avstängd.