Filosoferande runt konsten att rensa och röja

Vi har en liten fight hemma…

Vad är det som skall slängas respektive sparas när vi grovstädar? Det är som att varje gång vi skall göra ett riktigt röj i hemmet (till exempel nu på våren) så ställs vi inför djupt existentiella frågor som handlar om vår relation till Jorden och allt materiellt… behovet av skönhet och harmoni… och vår omsorg om vår miljö.

Helt enkelt… Hur ser den gemensamma grunden ut för besluten om en sak skall få bo kvar eller ”gå vidare”. För att inte tala om nästa fråga; HUR skall varje pryl som inte skall bo kvar längre just ”gå vidare”? Det är inte bara enkelt att vara två personer och göra en storstädning… inte i vårt hem i alla fall…

Det som är spännande eftersom vi just har så olika åsikter i frågan är ju att vi verkligen får möjlighet att tänka igenom och göra själva rensandet till en fantastisk process att lära och höja medvetenheten om möjligheter med återvinning på olika sätt.

Ett återvinnings sätt som jag förespråkar, i alla fall som ett första steg när det gäller saker och möbler är loppmarknad. Jens tycker att det är mycket jobb och man får så litet tillbaks. För mig är det ett sätt att ta farväl av något gammalt och vara med i processen när det gamla formas till något nytt. I bästa fall kommer det ju även lite pengar in som kan vara en hjälp att skapa det nya med.

Här nedan är lite bilder från vår Garageloppis som vi hade för några veckor sedan. Nej, det kom inte så många så mycket av grejorna är kvar i vårt garage. Jag och flickorna (Maya och Amanda) gör dock ett nytt försök den 16:e juni och sedan kör vi det som blir kvar efter det till Myrorna eller något annat ställe som ger pengarna vidare till ett bra ändamål.

Om du hittar något på bilderna som intresserar dig kan du bara kontakta oss…

Garageloppis på Örnvägen 7 i Pålsboda

Garageloppis på Örnvägen 7 i Pålsboda

Mycket fina saker som söker nya ägare

Mycket fina saker som söker nya ägare

Det kom inte så många men några stycken mycket intresserade

Det kom inte så många men några stycken mycket intresserade

Tavlor, hyllor och vackra småsaker finns det många av

Tavlor, hyllor och vackra småsaker finns det många av

Maya provar Amandas rullskridskor

Maya provar Amandas rullskridskor

Kommentarfunktionen är avstängd.