Gala-fin i second hand och giftfritt nagellack

Jens/Klimatsmart och därmed Ekosvensson var nominerad till och kom till final för årets miljöpris i Örebro kommun… och vi var därför på Örebrogalan förra veckan (som några av er redan vet). I sann Ekosvensson-anda ställde jag mig självklart frågan: ”Hur skapar man en så miljövänlig fest-outfit som möjligt?”

Det är inte lätt att hitta ekologiska festkläde… i alla fall inte som håller måtten på en riktig gala. Jag insåg snart att jag var tvungen att tänka second hand och fick samtidigt tillfälle att handla/byta med en väninnan. I hennes garderob hittade jag en pärla. En underbart vacker smaragdgrön satin-klänning…

Sitter perfekt och blev en bra bas för min miljövänliga outfit.

Sitter perfekt och blev en bra bas för min miljövänliga outfit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till den vackra, gröna klänningen fann jag sedan ett giftfritt nagellack som skiftar i lila, grönt och silver… och glittrar lagom gala-festligt. Butter London heter märket och är lite av en kompromiss känns det som… på lukten. (Men jag är inte helt säker) Enligt deras hemsida är det fritt från både Formaldehyd, Toluen, DBP or Parabener… men det är något starkt i det som gör att jag inte självklart skulle slicka i mig det om jag uttrycker mig försiktigt.

Det är i alla fall ett nagellack som till största delen är giftfritt, det sitter mycket bra och det finns i många fler nyanser och färger än de flesta andra miljövänliga nagellack jag testat. Så det blev helt enkelt Butter London den här gången.

Butter London heter det giftfria nagellacket jag valde

Butter London heter det giftfria nagellacket jag valde

Lacket skiftar i lila, grönt och silver och är lagom gala-glittrigt

Lacket skiftar i lila, grönt och silver och är lagom gala-glittrigt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsättning följer under den kommande veckorna på fler tips för en miljövänlig gala-outfit. Häng på…

2 svar to Gala-fin i second hand och giftfritt nagellack
 1. Nina
  mars 11, 2013 | 12:34

  Jag kan tipsa om ett giftfritt vattenbaserat nagellack från Acquarella som finns att köpa hos http://kissedbyeco.se/. Jag har inte testat det själv ännu men min vän som testad var väldigt nöjd 🙂

 2. Gita
  mars 11, 2013 | 12:52

  Hej Nina!

  Tack för tipset. Har själv det och det är ett perfekt nagellack för en fest. Det sitter mycket bra för en kväll men fungerar inte till vardags då det börjar flaga så fort det kommer i kontakt med vatten. Det som är toppen med det är att det luktar ingenting… vilket ju är självklart då det är vattenbaserat. En tråkig sak dock är att det finns väldigt lite färger att välja mellan vilket begränsar när man skall vara extra fin och just det där lilla extra som ett perfekt matchat nagellack kan ge bara händer om man har riktig tur. 😉