God Fortsättning på Julen och ett Gott Nytt Ekosvensson-År!

Jag säger det varje år och måste säga det igen…

Det här var den finaste julen någonsin! Vi har de senaste åren valt att fira bara med familjen och det är uppenbart något vi alla njuter av. Båda våra döttrar, Sanna och Maya, var alltså hemma… en av dem i sällskap med pojkvännen och den andra med hunden.

Det blir roligare och roligare att vara en Ekosvensson-familj i storhelgssammanhang för varje ny storhleg då vi blivit halvt proffsiga på att hitta de ekologiska alternativen på så många plan. Maten till exempel; Hyllorna på både ICA, Willys, Coop och Lidl är rensade från ekologiska grönsaker, mjölkprodukter, ägg, frukt och jul-kryddor när vi gjort våra jul-inköp.

All lyxen så som skinkan (det vill säga rökt kalkon), saffran, choklad, bröd… doftoljor (till doftkrusen), nötter, fröer, teer, kaffe och annat smått och gott finns dock inget bättre ställe än vår ekobutik i Örebro om man vill ha det där lilla extra. Sen har vi lite ”hemma-gjord” super-lyx som är raw-food choklad från vår vän Kristfrid Warner och surdegsbröd från en annan vän, Marianne Norton… båda helt mästerliga på sina hantverk och arbetar givetvis bara med ekologiska råvaror. Det gäller ju att hitta och samla på de bästa och säkraste källorna… vilket vi tycks ha gjort. Den ena julen överträffar den andra både kulinariskt och ekologiskt.

I år var vårt julbord till 98% ekologisk och 80% vegetariskt, julklapparna dock endast ca. 40% återvunnet eller miljömärkta (mindre än förra året) men hela julen och vårt möte med varandra var absolut 100% riktigt magisk och organisk Ekosvensson kärlek när den är som allra bäst.

Nu sitter vi i soffan och bara njuter de sköna juldagarna… lite trötta, nöjda och mycket lyckliga. Vill därför passa på att från oss alla till er alla önska en God Fortsättning på Julhelgen och ett Gott Nytt och alldeles speciellt hängivet Ekosvensson-År!

Nedan en bild av oss på julafton…

Familjen Ekosvensson på julafton

Familjen Ekosvensson på julafton

Ett svar to God Fortsättning på Julen och ett Gott Nytt Ekosvensson-År!
  1. Camilla
    december 27, 2012 | 19:02

    Fantastiskt att lyckas få till så mycket ekologiskt på julbordet. Vi har mycket både vegetariskt och ekologiskt, men inte så mycket.

    Hur som helst trevligt att läsa om er jul. Visst är det skönt dagarna efter julafton då man bara kan njuta av allt?
    Ha en god fortsättning.