Har blivit utsedd till veckans hjälte av en riktig hjälte!

En av mina största hjältar när det kommer djupt och meningsfullt arbete för både världen, miljön och våra barn (som ju inte går att skilja åt) är Sophy Elevall som bland annat driver det galet inspirerande webbprojektet Heroes of the week… som vi också länkat till ett antal gånger från Ekosvensson Facebook.

Här kan du läsa om veckans hjälte… alltså mig den här veckan… 🙂 Heroes of today

”Veckans hjälte är ett koncept för att varje vecka lyfta fram en av de många hjältar som finns i vårt land. Den nya tidens hjältar, människor som genom sitt engagemang för en bättre och mer hållbar värld inspirerar till förändring, sprider nya idéer och tankar och får oss andra att tro på vår egen förmåga att göra något. Människor som visar att EN person kan göra skillnad och att ett engagemang kan ske på hundratals olika sätt.

Veckans hjälte kan vara allt från en företagare/entreprenör till en aktivist, artist eller student. Helt enkelt vem som helst som gör något konkret och bra!”

”Lust och nyfikenhet är det viktigaste”

”Lust och nyfikenhet är det viktigaste”

 

 

 

 

 

 

Läste just en status uppdatering på Facebook av Sophy Elevall (en av grundaran till Heroes of today) i samband med att hon spred länken till veckan hjälte. Måste bara dela den så att ni förstår vilken fantastisk och genuin människa som står bakom projektet ovan. Sophy skriver…

”…Vi behöver lyfta dem som gör gott. Vi behöver ge plats till det goda. Så att människor, framförallt barn och unga människor, känner att det här är en vacker värld att leva i. En värld de vill växa upp i och en värld värd att ta hand om. En värld full av medmänsklighet och empati. Jag vet att allt det andra finns. Allt det som sliter och drar och gör ont. Men jag tror verkligen att kraften i det goda är så mycket starkare. Och får man väl känna på den kraften, är det svårt att släppa det. Jag älskar den här världen. Och ju mer jag älskar den, desto mer kraft får jag att göra den ännu vackrare. Detta är den värld jag vill ge till Amatheus. Jag är så glad att jag får omge mig med så mycket medmänsklighet och empati. Jag är så glad att Amatheus får växa upp med det som det naturliga. Sedan en tid tillbaka har jag och Amatheus slutat varje kväll med att rabbla upp vad vi är tacksamma för. I början sa Amatheus flera saker, men nu har han börjat med en enkel sammanfattning. Han säger helt enkelt: ”Jag är tacksam för allt snällt”.
Och det är jag också. Jag är så oerhört tacksam för allt snällt.”

Ett svar to Har blivit utsedd till veckans hjälte av en riktig hjälte!
  1. Jens
    december 27, 2012 | 20:07

    Grattis Gita! För mig är du mycket mer än Veckans Hjälte. /Jens