Hotell Långholmen i Stockholm är ett miljömärkt hotell som gör skäl för sin märkning

Reser mycket i mitt jobb och bor på många olika hotell. Det är spännande att se vad Hotell och Restaurang-branschen gör eller inte gör för vår miljö. Mycket, mycket olika vill jag lova…

Hotell Långholmen är en av de tydligaste och vad jag kan uppfatta mest miljömedvetet genomsyrade hotellen i innerstaden Stockholm. (Jag kan ha fel då jag givet vis inte bott på alla)

Direkt när jag kom in på rummet möttes jag av mångsidig och tydlig information om Hotellets miljöarbete. Det känns att man är stolt över och i viss mån brinner för sitt engagemang. Vilket ofta är en av de viktigaste faktorerna för att det skall vara och fortsätta att vara något annat än en snygg yta.

I informationen står bland annat att miljö engagemanget på Långholmen började redan 1990 och att hotellets restaurang var den första Svanen-märkta restaurangen på Söder. Man byter successivt ut råvaru-sortiment mot närproducerat och kravmärkt. Det sopsorteras och alla rengöringsmedel är miljövänliga.

2011 togs ett stort och viktigt steg…
Miljökompensering för en del av CO2 utsläppen som verksamheten står för. Valet föll på plantering av träd i Goribgosa Nationalpark i Sofala, Moqambique inom ramen för projektet Zeromission.

Skall stanna här i fem nätter. Blir spännande att få uppleva detta fina miljöengagemang i praktiken.

20121024-201730.jpg

De gamla cellerna är omgjorda till hotellrum

20121024-201747.jpg

Det är inte svårt att föreställa sig hur det var före det blev hotell

20121024-201801.jpg

Restaurangen är mysig och personalen är otroligt trevlig

20121024-201817.jpg

Baren är en skön plats att slappna av

Kommentarfunktionen är avstängd.