Hur källsorterar och återanvänder vi julen?

Nu är det dagen efter…

golvet runt granen är fullt av papper, snören, kartonger och små kort. Varje år brukar jag sortera och samla in det som går att återanvända. Har en liten låda med bilder, snören, kort och pappersbitar som är fina att göra små collage, hälsningskort eller nya omslagspapper med.

Såg i en tidning att det i år kommit en trend som kallas Wrapping som går ut på just det. Samla in allt som går att återanvända av present tillbehör under året och gör en liten ”verkstad”… (halvstor kartong) som är praktiskt att komma tillbaks till vid både födelsedagar, jul och andra tillfällen då du vill ge bort en gåva.

Wrapping går att utveckla till en konstart och jag lovar dig… det är såå kul! 🙂

Men vad gör vi sedan med allt det som vi inte kan återanvända till nya presentförpackningar?

Jo… julklappspappret källsorteras i pappersförpackningar (alltså kartong)… och snören och tejp går till brännbart. Omslagspapper som det är mycket klisteretiketter och tejp på sorteras fortfarande som pappersförpackningar. Julkort med frimärken går i pappersförpackningar. Både vanliga och vadderade kuvert går i restavfall. Servetter sorteras nu för tiden i komposten då det inte längre finns gifter i färgerna. Trasiga julgranskulor går också till restavfall… alltså inte bland glas.

Vad jag dock själv undrat och försökt göra en research på är silkepapper… men kan inte hitta något som specifik berättar vart jag skall sortera det. Tills vidare får det därför gå som kartong/omslagspapper… om inte du har någon annat förslag..?

Ha en fin fortsättning på julen!

Hunden Sissi sorterar omslagspapper Julens omsalgspapper skall källsorteras som pappersförpackning

Kommentarfunktionen är avstängd.