ICA sänker priserna på I Love Eco

Alla ska kunna välja ekologisk mat, säger ICA och sänker priserna på stora delar av sitt I Love Eco sortiment. Färskvaror som frukt och grönt samt kött omfattas dock inte av prissänkningarna.

Presschef Staffan Ekengren på ICA berättar till Ekosvensson, att man sänker priserna med ungefär 10% i snitt, men eftersom de enskilda butikerna själva bestämmer över både utbud och prissättning rör det sig om en uppskattad sänkning.

Bra initiativ tycker vi på Ekosvensson, eftersom vi ofta handlar på ICA och köper mycket ekologiskt. Ännu bättre är det om det medför att konsumtionen av ekologiska produkter ökar.

Man får dock inte glömma bort att (för) låga priser ofta är raka motsatsen till något som är hållbart i längden.

I vårt samhälle har vi vant oss att basera både stora och små beslut på vad som upplevs som mest ekonomiskt lönsamt på kort sikt. Om vi inte samtidigt sätter rätt prislapp på de olika alternativen, så kan konsekvensen bli att det billigaste alternativet är det minst lönsamma (& hållbara) i längden.

Hur skapar vi en korrekt prissättning på det vi förbrukar och det sätt vi lever på? Och vad kan få oss att välja sunda och förnuftiga, hållbara alternativ?

 

Ica sänker priserna på I Love Eco

2 svar to ICA sänker priserna på I Love Eco
 1. Göran Wiklund
  juni 18, 2011 | 19:02

  Jag noterar att det är fler som undrar över ICAs prissänkning och reklamfilmen där Stig plötsligt slänger hållbarheten över bord och satsar på prissänkning i stället. Kolla vår blogg för mer synpunkter http://blog.uwab.se/ica-kor-plan-b/

  • Jens
   juni 20, 2011 | 11:10

   Tack för tipset, Göran.