Köper du kattsand till dina katter? Känn dig lurad.

För 2 veckor sedan började vi (katterna) prova något helt nytt, nämligen PeeWee kattströ. Dittills hade vi i flera år bara använt kattsand från Kanada med närmast ”magiska” och helt unika förmågor.

Trodde vi.

Visserligen var det både dyrt och hade transporterats långväga, men lite får man väl offra för att det inte ska stinka kattkiss i bostaden, eller?

Efter endast två veckors test råder det inga tvivel – jag har blivit grundlurad i flera år!

Det dyra, tunga och importerade kattsandet visade sig faktiskt inte vara särskilt märkvärdigt alls. Tvärtom blir det slaget med hästlängder av vanliga svensktillverkade träpellets! Både när det gäller lukt, bekvämlighet, ekonomi och miljöpåverkan.

En extra finess är att PeeWee levererar en dubbelbottnad kattlåda med galler i botten av den övre lådan. När katten kissar löser det upp pelletsen, som samlas i den nedre lådan. Kattbajset stannar i den övre delen och kan lätt tas bort. När den nedre lådan är full kan man enkelt tömma den på kompost eller bränna ströet.

Det luktar inte alls av kattkiss istället doftar det gott av trä, speciellt när man just har fyllt på med nytt kattströ.

Så här i efterhand fattar jag knappt hur det går att sälja tungt och dyrt sand från Kanada, när det finns ett svensktillverkat kattströ som är bättre på alla punkter.

Någon som vet?

Till alla er som har katter och fortfarande köper kattsand kan jag bara säga – prova kattströ! Bra för miljö, ekonomi och mycket smidigare än kattsand.

Inte så magiskt kattsand från Kanada

Inte så magiskt kattsand från Kanada

PeeWees dubbelbottnade kattlåda (undre, övre del)

PeeWees dubbelbottnade kattlåda (undre, övre del)

3 svar to Köper du kattsand till dina katter? Känn dig lurad.
 1. Viveka
  februari 28, 2013 | 12:18

  Hittade detta för några år sedan o har låda med galler. Funkade jättebra. Nu hittar jag inte produkten i någon affär i Arvika – bara andra pelletsvarianter som inte smular sig o faller ner i lådan. Nu vet jag namnet. Ska tipsa affären – och vet var jag kan skicka efter annars.

  • Jens
   februari 28, 2013 | 12:47

   Tack för kommentaren, Viveka!

   Intressant att veta också att inte alla pelletsvarianter fungerar lika bra.

 2. Eva
  februari 20, 2015 | 09:55

  Har aldrig ens hört talas om det! Ska genast gå in på Peewee-s sida och läsa om det! Tack!