Lycka är….en ny elgräsklippare

Äntligen fick jag till det. Åkte iväg och köpte en ny gräsklippare. Gräset hade hunnit växa sig både 10 och vissa ställen 15 centimeter högt – så det var hög tid.

Vi hade bestämt oss för en elgräsklippare den här gången. Tidigare har vi bara haft handgräsklippare, men eftersom Gita också vill klippa gräs (och en handgräsklippare blir för tung för henne) så satsade vi på en eldriven.

Vi hade fått tips om att välja en sladdlös (dvs. med batteri), men utbudet var ganska begränsat, och de verkade på tok för stora för vår lilla trädgård. Istället föll valet på Bosch minsta och relativt lätta modell (Rotak 3200) för 895 kr på Jula.

Jag testade direkt att klippa det höga och vissa ställen fuktiga gräset. Det gick hur lätt som helst. Jag hade varit förberedd på att den kanske skulle ha lite problem med det höga gräset. Men märktes knappast.

Som ovan elgräsklippare får jag ibland tänka mig om när det gäller sladden, men maskinen är så pass lätt att jag enkelt kan manövrera den med bara en hand. De enda nackdelarna som jag har kommit på hittills är att 1) man inte kan köra utan ”insamlar-boxen” och 2) att den måste tömmas ofta. Jag vill helst låta det klippta gräset ligga kvar på gräsmattan. Men det går inte. Man måste ha på ”insamlar-boxen”. Och med vårt höga gräs, så var jag varit tvungen att tömma den väldigt många gånger, vilket medförde en (nästan) överfull kompost och att jag tröttnade på att tömma boxen. Ett klart minus, men fördelarna uppväger med råge.

PS. Snart kan vi också ladda gräsklipparen med vår egen solel!

Nybliven och lycklig elgräsklippar-ägare

Nybliven och lycklig elgräsklippar-ägare

Bosch Rotak 3200 - liten och behändig

Bosch Rotak 3200 - liten och behändig

6 svar to Lycka är….en ny elgräsklippare
 1. Ulla Laage
  juni 16, 2012 | 21:32

  Hej.
  Hvilken herlig side !!!
  Da jeg læste om det biodynamiske knækbrød, kom jeg til at tænke på den norske bog ”Kornelias kokebok”, som jeg ikke har brugt længe. Fen må findes frem, den er fantastisk.
  Dit indlæg om juice af ukrudt er inspirerende, jeg må igang.
  Og endelig: Næste gang, I skal have ny glæsklipper, kan jeg varmt anbefale Stiga’s Multi-klipper. Den cirkulerer det afklippede græs til fine små stykker, som efterlades på græsset. Ingen problemer med at skulle tømme beholder eller den slags.
  Glæder mig til næste post :^)
  Kærlige hilsner
  Ulla fra Danmark

  • Jens
   juni 18, 2012 | 10:44

   Tack för tipset om Stigas Multi-klipper, Ulla. Det ska jag komma ihåg och även tipsa andra om!

   Kul att du gillar vår blogg!

 2. Gita
  juni 18, 2012 | 11:18

  Hej Ulla!
  Jag måste också svara här känner jag eftersom du gillade mitt inlägg med gröna drinkar på ogräs. Spännande med ditt Kokbokstips. Kul att du gillar vår blogg. Det ska bli fint att få dela/ta del av dig mer i fortsättningen…
  Varma hälsningar, Gita

 3. Bra gräsklippare
  april 14, 2014 | 23:35

  Bra val av gräsklippare! /A

 4. Roten
  juni 17, 2014 | 20:50

  Använder en pinne för att hålla uppe luckan. Riktig grym klippare, även enklare häckklippning kan utföras tack vare låga vikten.

 5. mona granath
  juni 22, 2015 | 20:06

  Hej har idag köpt en Bosch Rotak 32 men vi får inte igång den. Några knep som du kan dela med dej . Har gjort precis som i beskrivningen . Hoppas på svar .
  Hälsn Mona