Lyssnar på blommorna

Jag älskar mina blommor! Speciellt de som jag/vi har fött upp (Hi, hi… så heter det väl inte?!) själva. Jag har en mer speciell relation till dem så klart. Det är något med att vara med växterna som hjälper mig att bli mer medveten om vilka val jag gör i livet… mer detaljerat liksom.

De påminner mig om det naturliga… och får mig att minnas att jag också vill ha till exempel ekologiskt sammet i mina nya draperier. Det tar så mycket tid att leta upp alla organiska/ekologiska/naturliga varor och produkter… men en stunds samvaro med mina blommor ger mig tillbaka kontakten med att det är värt det.

Här är bilder på några av de växter som bott hos oss sedan de var bebisar…

Citronträd

Citronträd

Vårt älskade Avocado-träd... skall bli 30 m högt enligt böckerna

Vårt älskade Avocado-träd... skall bli 30 m högt enligt böckerna

Orkidéerna är jag extra stolt över... de bär skott och knoppar för tredje gången.

Orkidéerna är jag extra stolt över... de bär skott och knoppar för tredje gången.

2 svar to Lyssnar på blommorna
 1. Jivan
  november 16, 2012 | 00:46

  Hoppas att det vita ekologiska sammets-bomulls-draperiet blir så vackert som du föreställt dig…

  Ja det är verkligen värt att leta reda på rätt material. Det känns så skönt att veta att jag väljer rätt för Jorden och barnbarnens framtid

  Kramar

 2. Gita
  november 16, 2012 | 11:20

  Ja, visst är det Jivan!
  Själv blir jag både nu och då lite trött på att det är så svårt att hitta det rätta alternativen… att man skall behöva lägga både tid och pengar på det som borde vara det mest självklara i världen. En giftfri miljö och ett naturligt levnadssätt. En stund i naturen, i trädgården, med djuren eller under de kalla årstiderna… med blommorna i hemmet ger mig dock tillbaks kontakten med att det är värt det. Vi är inte där än där det är självklart… det är bara att acceptera och kämpa vidare. Kanske hittar jag/vi en bra lösning med sammeten i våra draperier..?! 😉
  Stor kram till dig!