Miljösmarta hälsningskort med fröband från Anneko

I fredags var det Gitas födelsdag och jag stannade till vid blomsteraffären i Pålsboda för att ta med en bukett blommor till henne.

Medans jag stod och väntade på att buketten skulle bli klar fångades mitt öga av en stor skylt på disken där det stod ”Anneko miljövänliga kort” och ”En hälsning som växer – miljösmarta kort med fröband” samt ”Klimatneutral produkt”. Kort sagt än rad nyckelord (miljövänliga, miljösmarta, klimatneutral) som den ständigt uppmärksamma ”miljödetektiven” i mitt sinne inte kunde förbise.

Både korten och kuverten är Svanen-märkta och klimatneutrala. Korten är tillverkade av miljövänligt naturfiber (100%). Och kuverten är helt och hållet tillverkade av återvunnet papper (100%). Dessutom skänker företaget (Anneko Design) 50 öre för varje sålt kort till ett klimatprojekt i Indien.

Alla korten tillverkas i Sverige och finns att köpa hos återförsäljare över hela landet samt i Danmark, Finland, Tyskland, Schweiz och Japan!

Ännu bättre blev det när jag upptäckte vad som menas med ”fröband”. Till varje kort hör nämligen ett band med frön av olika blommor! Kul idé. Och riktigt snyggt gjort också (se bilden).

Så här skriver företaget själv på sin hemsida:

”På Anneko vill vi hjälpa till att vara en del av lösningen med ett hundraprocentigt miljötänk. Vår mission är att använda det mest miljövänliga papperet och den mest miljövänliga trycknings metoden tillgänglig idag för att formge unika pappers produkter som hyllar Sverige och dess underbara natur.”

Bra jobbat Anneko!

Anneko miljösmarta hälsningskort med fröband

Anneko miljösmarta hälsningskort med fröband

Fröband

Fröband

För varje sålt kort går 50 öre till ett klimatprojekt i Indien

För varje sålt kort går 50 öre till ett klimatprojekt i Indien

Kommentarfunktionen är avstängd.