Miljösnäll galaoutfit – Makeup, smycken och kort festjacka

För er som följer oss på vår blogg kontinuerligt är det väl känt att vi var på Örebrogalan den 28:e februari med anledning av att Jens och Klimatsmart Sverige AB och därmed Ekosvensson blivit nominerad till årets miljöpris och dess utom var en bland tre finalister. (se tidigare blogg-inlägg). Jag vill här fortsätta att dela hur jag skapad en så miljövänlig galaoutfit som möjligt…

Det svåraste för mig när jag skall göra en riktigt snygg festoutfit är nästan alltid sminket. Jag tycker det är så viktigt och känner mig inte helt nöjd förrän jag hittat exakt rätt färger och nyanser. När det kommer till basen så som consealer, foundation, rouge och mascara använder jag Dr Hauschka som är en av de få märken alla kategorier jag inte är allergisk mot. Tonerna jag hittat är vackra både till vardags och fest och den här gången fungerade till och med rouget.

Jag gick igenom mina sminkväskor och miljövnliga märken på nätet vad färger på eyeliner, ögonskugga och läppstig angick men hittade inget som stämde denna gång. Jag fick då tips om bareMinerals som arbetar med mineraler helt utan kemiska tillsatser i sina produkter (dock inte ekologiskt) och fann där en underbart vacker färg-kombination i perfekt toner av silver, rosa och lila. Till det blev det ett rosa-nude läppstift från (hör och häpna) Yves Saint Laurent. Ja, som du förstår så gick det där med makeuppen halvbra… men här blev i alla fall resultatet…

 Makeup från Dr Hauschka, bareMinerals och Yves Saint Laurent

Makeup från Dr Hauschka, bareMinerals och Yves Saint Laurent

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smyckena däremot gick bättre. Jag hade svarta örhängen och en ring av glittrande onyx men behövde ett halsband. Fick tips om ”Gamla Smycken” i Örebro. En mycket gammal antikaffär som en gång specialiserade sig på just gamla smycken men som i dag är en ganska vanlig antikaffär. I fönstret låg dock tre halsband (de enda smycken som fanns i hela butiken) Ett av dem var ett svart onyx-liknande smycke som kostade 125:- och passade mig perfekt.

Ring av onyx

Ring av onyx

Onyx-liknande halsband från antik affären

Onyx-liknande halsband från antik affären

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är hela festoutfiten. Jag har glömt att nämna den coola axeljackan som är skräddarsydd av Camilla Wellton i svart ekologik ull en av mina absoluta pärlor i garderoben.

Så här blev det färdiga resultatet

Så här blev det färdiga resultatet

Kommentarfunktionen är avstängd.