Nu händer det! IKEA börjar sälja solcellspaket!

Idag upptäckte jag plötsligt ett inlägg på Facebook, där en av mina tyska Climate Reality-vänner tipsade om att IKEA ska börja sälja kompletta solcellspaket för villaägare i Storbrittanien!

Äntligen! Nu händer det!

Det finns några få saker, som jag verkligen önskar att uppleva. En av dem är att de stora företagen börjar erbjuda riktigt klimat- och miljövänliga produkter till den stora massan av helt vanliga konsumenter.

Enligt ett pressmeddelande från kinesiska Hanergy den 9 september 2012, kommer de att hjälpa IKEA i Storbrittanien att erbjuda solcellssystem (tunnfilm) och ett komplett villaägarpaket innehållande en undersökning av kundens fastighet, installation, anpassning samt även en garanti.

Redan samma helg, dvs. 8-9 september höll man tre workshops i ett av IKEAs engelska varehus (Milton Keynes).

Hanergy bedömer att det finns ett mycket stort potential på den engelska marknaden för solceller, och att deras solcellspaket kan spara brittiska husägare upp till 40% på elräkningen.

Dessutom finns det ett, med svenska ögon, mycket generöst system för försäljning av överskottsel. Det så kallade Feed-in-Tariff systemet ger nämligen 0,21 £, dvs. cirka 2,35 kr per kWh med garanti i 25 år! Helt fantastiskt! Här hemma ska man vara mycket, mycket glad om man lyckas få runt 1 kr/kWh för sin överskottsel. Jag förstår verkligen, att Hanenergy ser ett stort potential i Storbrittanien.

Det är bara att gratulera britterna! Och hoppas att IKEA i Sverige börjar sälja solcellspaketen även här och att den svenska regeringen inför ett liknande ekonomiskt stöd…

IKEA i Storbrittanien ska börja sälja solcellspaket

IKEA i Storbrittanien ska börja sälja solcellspaket

Kommentarfunktionen är avstängd.