På resa genom Sverige med SJ

Sitter på tåget till Stockholm och filosoferar…

I bland undrar jag hur många mil jag har åkt med tåg i mitt liv. Jag älskar att resa så här… och har alltid gjort det. Det är något speciellt med att fara fram över jorden och se landskapet susa förbi i en precis lagom takt utanför fönstret för att samtidigt kunna uppleva naturen.

När jag var tonåring tågluffade jag sammanlagt 5 månader fördelat på tre resor och upplevde Europa på samma sätt. Då var det ju också de fantastiska mötena med människor, olika städer, byar och länder. Jag kommer i håg att jag sov på en hatthylla mellan Paris och Rom en gång. Tåget var överfullt och vi stod stilla i tusen timmar (kändes det som). Det fanns ingen plats att ligga… eller ens att sitta så när det blev natt så kröp jag upp på hatthyllan. Hade varit svårt att göra i en bil eller på ett flygplan…

Det är också något speciellt med tågstationer. Alla möten, alla farväl… alla dofter… och ljud…

I dag känner jag… ovanpå min i grunden djupa kärlek till tåg och tågstationer, även en stor tillfredsställelse i att veta att jag färdas helt miljövänligt. Jag njuter på alla plan just nu av min resa med det annars så utskällda SJ och skulle vilja säga tack SJ för att ni har hängt i så länge… och fortsätter att ge oss möjligheten att njuta fler underbara och miljövänliga tågresor genom Sverige och andra länder.

Tack SJ för många underbara mil!

 

Kommentarfunktionen är avstängd.