Sparsam körning på mer än ett sätt

Det är inte ofta vi behöver bil. Ungefär 1 gång per månad. Typiskt för att åka och storhandla. Helst väljer jag en liten etanolbil och försöker köra sparsamt – hålla fartgränser, köra jämt och ha god framförhållning.

Härom veckan tog jag begreppet sparsam körning (Ecodriving på svenska) till en ny nivå. Dels åkte jag ensam till inköpscentret – bara där tänkte jag spara ett antal tusenlappar. Och dels nyttjade bilens utrymme till max.

Jag hade hyrt en liten bil, en Renault Clio för att hämta en byrå. När jag kom fram till affären visade det sig dock vara en betydligt större, två-delad hylla, som jag med lite hjälp fick in i bilen.

Därnäst åkte jag till Jula för att köpa en elgräsklippare. I affären upptäckte jag två riktigt fina terassfåtöljer i trä plus tillhörande dynor som jag köpte, trots en svag oro, att det kanske inte skulle få plats i bilen. Men efter en del trixande fick jag in allt.

Upprymd av mina bilpacknings-framgångar åkte jag vidare till Willys för att storhandla. Det blev dock endast ett par stora kassar och ett paket toalettpapper. Jag ville inte riskera att inte få med allt. Och jag tyckte att jag redan hade uppnått guldmedalj i bilpackningens ädla konst.

Är det någon annan, som har liknande konstigheter för sig? Hur mycket har du lyckats få in i din bil utan att äventyra trafiksäkerheten?

Renault Clio - en liten etanolbil

Renault Clio - en liten etanolbil

Så här mycket får plats i en Renault Clio!

Så här mycket får plats i en Renault Clio!

2 svar to Sparsam körning på mer än ett sätt
 1. Linda
  juli 19, 2012 | 00:35

  Bra jobbat!

  • Jens
   juli 21, 2012 | 10:09

   Tack, Linda!