Sponsrad video: Summering av One Tonne Life

Om någon har missat det så startade vi Ekosvensson.se mycket inspirerat av One Tonne Life-projektet, där familjen Lindell under 6 månader (1:a halvår 2011) försökte leva så klimatsmart som möjligt i ett nytt passivhus och med en ny elbil.

Målet var precis som projektnamnet säger att försöka minska sin klimatpåverkan till endast 1 ton CO2e (koldioxidekvivalenter) per person och år.

Med passivhus och elbil kunde de ganska enkelt att reducera klimatpåverkan från Boende och Transport.

Betydligt svårare var det att få ner klimatpåverkan från maten. Under en vecka gick de över till vegankost, dvs. slutade helt att äta animaliska produkter inklusive mjölk, fisk och ägg, vilket medförde mycket lägre klimatpåverkan (ca 80% lägre än före projektet start).

Så här skriver de själva om att klimatbanta med vegankost: ”Vi har även provat klimatdetox. Det var spännande men inget som vi kommer at hålla mer än två veckor per år.”

För dem som är intresserade så finns mer information att hämta på www.onetonnelife.se. Dessutom finns även en liten bok med familjen Lindells bästa klimattips och en slutrapport med alla resultaten.

Nu har Vattenfall satt ihop en kort video (se nedan) som summerar One Tonne Life-projektet:

Ett svar to Sponsrad video: Summering av One Tonne Life
 1. Hannah
  december 1, 2012 | 18:50

  Hej! Jag lämnade ett svar på en kommentar här på bloggen. Hoppas det var ok, jag brukar inte sprida reklam om mig själv utan vidare. Men jag blev så glad när jag såg att någon var intresserad av Apple & Bee.

  Passade på att läsa lite här på bloggen och jag måste säga att den är väldigt intressant. Passade på att länka från min blogg till er.

  Ha det gott!

  Hannah