Vårens första vilda sallad

Oj, det går alldeles för fort…

Har du sett att alla de gröna ätbara skotten börjar komma i trädgården, diket och i skogen. Det är det bästa jag vet när känslan av att bara kunna gå rakt ut i naturen och hämta maten infinner sig. En slags frihetskänsla som jag älskar.

Här i Örebro län har både nässlor, kirshkol, maskrosblad och de första små bladen på svinmollan i trädgårdslandet  börjat sticka upp. Det sprudlar i hela kroppen av det gröna som finns där helt gratis och runtomkring oss… och bara väntar på att få fylla vårt blod med underbar vårnäring.

Här har du receptet på min första vilda vårsallad:

2 dl grovt hackad kirshkol
4 finhackade maskrosblad  (ger lite bitter touch)
1 dl solrosfrön

Häll över lite ekologisk tistel olja, några droppar citron och lite örtsalt.

Så mumsigt gott!

Ta för dig du också av Jordens alla underbara gåvor…

De första nässlorna tittar upp

Kommentarfunktionen är avstängd.