Vatten

Det finns så många olika aspekter av att leva miljövänligt och en av de som man kanske inte tänker på som de mest uppenbara är vad för slags vatten vi dricker… men för mig är det en viktig fråga…

Jag har länge längtat efter att kunna dricka riktigt rent vatten varje dag direkt ur kranen. Är det inte vad vi har i våra kranar frågar du kanske då? Jo, relativt rent är ju kranvattnet här i Sverige men det finns ändå rapporter som avslöjar att vi för för varje år får högre och högre halter av allt från skadliga ämnen från de naturligt äldre och äldre rör som vattnet transporteras igenom för att komma till kranen… men också det som skrämmer mig mest… spår av mediciner och annat som våra reningsverk inte helt kan ta bort.

Jag började därför undersöka olika möjligheter att hemma i köket med någon inte allt för skrymmande anordning kunna få ett glas rent och friskt vatten. Än så länge har vi inte gjort några mätningar på hur kranvattnet här i Pålsboda är men det blev i alla fall tydligt att det gick att förbättra det avsevärt när vi köpte ett enkelt vatten filter som både i viss mån renar vattnet och balanserar ph-värdet. Vattnet är uppenbart klarare och smakar friskare när det spolas igenom filtret jämfört med vattnet som vi spolar direkt ur kranen.

Det finns massor av olika sorts filter och vattenrenare på marknaden och många kostar mellan 15-30.000 kr vilket vi inte såg som relevant att lägga på vårt vatten just nu. Den som vi hittade kostade ca. 1600 kr och verkar fungera utmärkt i ett första steg i alla fall.

Filtret och den lilla vattenrenaren som vi köpte heter Dr. Young’s pH Miracle Water Faucet Filter och vi har köpt det hos CarrierCarrier i Stockholm.

Jag är så glad för vår vattenrenare och dricker nu mer vatten än jag gjort på många år… bara för att det är så njutbart gott… och därför att jag känner att min kropp blir mycket, mycket  glad… både av mer och friskare vatten…

Filtrerat vatten ur kranenFriskt och gott

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vattenfilter

 

 

 

 

 

 

 

 

Man blir glad ända in i själen av friskt vatten

 

 

 

 

 

 

6 svar to Vatten
 1. Savya
  juni 12, 2011 | 21:02

  Hej
  Jag har också köpt en vattenrenare. Det kommer från Japan och heter Kangen som betyder urprung, källa. Det är en reningsapparat som filtrerar vattnet och joniserar det, vattnet blir basiskt, och dessutom gör att vattnet får en annan struktur (som källvatten) vilket gör att kroppen kan ta upp vattnet till 85% (jämfört med 15% kranvatten) och det blir jättegott….alla som bor i Stockholmsområdet kan komma hem till mig och prova

  • Gita
   juni 12, 2011 | 21:53

   Hej Savya!
   Jag har hört talas om den vattenrenaren och har vänner som använder den. Mycket, mycket bra vad jag förstår men den är väldig dyr… eller hur?
   Det är otroligt värdefullt att kunna dricka vatten som kroppen kan ta upp och även spola och kissa ut vatten som är bättre för miljön än det vatten som kom in till kranen.
   Tack för att du också bidrar till en bättre… både en inre och yttre miljö.

 2. Tim
  juni 12, 2011 | 23:22

  Vi har haft Wellness Kitchen http://www.globalhealingcenter.com/wellness-kitchen-filter.php från USA i några år och är mycket nöjda med den. Huvudfiltret håller i 10 år. Kolfilter byts varje år. Vi har dessutom Dr Emotos karaff: http://www.water-star.hu/english/pages/water_star_carafe/1/1/1/1/1/1 och en Vitalizer Plus: http://vitalizerplus.net/.

 3. Gita
  juni 13, 2011 | 00:17

  Tack Tim!

  Mycket spännande information… skall titta igenom den noggrant.

 4. Mats
  september 8, 2011 | 22:29

  Hej
  Jag köpte en vattenrenare på Kvalitetsvatten.se
  kostade bara 1700 kronor

 5. Gita
  september 9, 2011 | 09:10

  Kvaltitetsvatten.se… skall gå in och kolla där.
  Tack för tipset!