Vildfångad, MSC-märkt lax i ICAs frysdisk

Igår fick jag en riktigt kul överraskning. Jag hittade vildfångad, MSC-märkt lax i frysdisken hos ICA hemma i Pålsboda! Vem hade gissat det?

Vår lokala ICA-affär i Pålsboda har ett mycket begränsat urval av ekologiska eller miljömärkta produkter jämfört med affärer på lite större orter. Därför hade jag inte ens i fantasin trott att jag skulle kunna hitta vildfångad, MSC-märkt lax i affären. Visserligen är fisken djupfryst, men det får man ta ibland.

För ungefär 6 månader sedan slutade jag att köpa odlad norsk lax, se tidigare inlägg. Men har saknat lax hemma på matbordet. Så glädjen var stor när jag råkade titta i frysdisken hos ICA igår. Och idag blev det currystekt lax. Hur gott som helst!

Sant att säga, så har jag inte letat speciellt aktivt efter ett alternativ till den odlade laxen. Kanske har det funnits framför näsan på mig hela tiden?

Har du hittat något gott och ”miljövänligt” på ett lite oväntat ställe, som du vill tipsa andra om?

Det ska bli currystekt lax!

Det ska bli currystekt lax!

Vildfångad, MSC-märkt lax

Vildfångad, MSC-märkt lax

2 svar to Vildfångad, MSC-märkt lax i ICAs frysdisk
  1. Sandra
    mars 5, 2015 | 14:29

    Men denna produkt är inte riktig lax :/ tyvärr. Den ”riktiga” laxen har sitt latinska namn Salmo salar, pinklax är Oncorhynchus gorbuscha. Mao ingår i familjen laxfiskar.

  2. Tobias Larsson
    juni 27, 2015 | 09:25

    Klart att det är en riktig lax. Den stillahavslevande puckellaxen är en kusin till vår atlantlax och en precis lika fin matfisk.