Grön juice av nässlor och annat

En underbar dag i trädgården igen. Har mest bara suttit och njutit i solen men tog också en tur runt den gamla komposten och tittade till min nässelodling. Åh, jag blir så glad av att se dem frodas och växa!!

Plockade med mig några nävar in och körde dem, lite spenat och ett äpple i min vetegräspress. Så här underbart blev det…

Färska nässlor, spenat och ett äpple åkte ner i vetegräspressen

Färska nässlor, spenat och ett äpple åkte ner i vetegräspressen

Nässlorna åker snabbt ner i pressen

Nässlorna åker snabbt ner i pressen

Till vänster spenat- och äppeljuice och till höger nässeljuice

Till vänster spenat- och äppeljuice och till höger nässeljuice

7 svar to Grön juice av nässlor och annat
 1. joanna
  maj 17, 2013 | 14:10

  Hej! Man kan alltså använda nässlor utan att koka eller torka? har plockat en kasse idag som jag tänkte använda till juice eller smoothie men jag känner mig osäker huruvida de går att använda utan tillagning?

  • Gita
   maj 17, 2013 | 14:34

   Det går hur bra som helst Johanna… det är dess utom underbart gott. 🙂

   Lycka till!

 2. mica
  juli 25, 2013 | 14:40

  bräns dom inte om man tar dom råa?

  • Gita
   juli 25, 2013 | 16:08

   Nej Mica, när man mal ner dem så ”avväpnas” de… dess utom så bränns inte de små skotten alls men jag brukar ha handskar när jag plockar dem och hanterar dem i kvarnen då några har hunnit bli så stora att de börjat brännas.

 3. Gunilla Rosman
  juni 2, 2014 | 13:14

  Hej!
  Var kan jag köpa en sådan vetegräspress som du har?

 4. Sophie
  oktober 4, 2014 | 00:21

  Hej jag undrar var du köpt din press?
  Jag är ute efter en som inte är i plast och sin var fin.

 5. J Andersson
  juni 14, 2015 | 07:43

  Hej Gita

  Kom på eran blogg via Bixia när jag sitter här på lördagsmorgonen och funderar på solceller.

  Tidigare har jag odlat vetegräs och kört i blender, men det funkar inte. Vart har du köpt din vetepress?

  MVH Jonas