Bixia Miljöfond stödjer Ekosvensson

Imorgon kommer Ekosvensson-familjen att få ta emot en check från elhandelsföretaget Bixias Miljöfond på Hem & Villa mässan i Göteborg.

Alla Bixias privatkunder bidrar med 45 öre per månad Bixias miljöfond. Sammanlagt handlar det om cirka en miljon kronor om året. Pengarna i fonden går till insatser som gynnar utvecklingen av elproduktion från förnybar el från exempelvis sol, vind, vatten och biomassa. Syftet med fonden är att framskynda omställningen till förnybar elproduktion i Sverige/Norden. Därför delar Bixia Miljöfond ut pengar till bland annat projekteringskostnader vid utbyggnad av förnybar energi- och bränsleproduktion, energieffektivisering, utveckling och utbildning inom miljövänlig teknik.

Ekosvensson har fått 50.000 kr från Bixa Miljöfond för att undersöka om/hur en vanlig 70-tals villa kan bli självförsörjande gällande uppvärmning och hushållsel från förnybara källor.

Det ska bli superspännande att se hur långt vi kan komma – och till vilken kostnad. Vår stora förhoppning är att vi hittar kostnadseffektiva lösningar som vi själva och alla andra med ett liknande hus kan använda sig av.

Hör gärna av dig om du har tips och idéer.

Bixia Miljöfond stödjer Ekosvensson

Bixia Miljöfond stödjer Ekosvensson

Kommentarfunktionen är avstängd.