Vi gjorde allt vi kunde för att få tag i svenska, ekologiska jordgubbar till midsommar men det gick inte så bra.
I vår vanliga hälsokost hade de bara ekologiska jordgubbar från Tyskland. Efter lite sökande på nätet hittade vi en riktigt bra översikt över KRAV-certifierade jordgubbsodlare.
Men som sagt framgången var inte stor. Det slutade med hemmagjord sorbé av frysta ekologiska jordgubbar med vanilj och chokladgrädde … och tro det eller ej men det blev mycket gott.
Här är receptet (allt ekologiskt):
– 2 pkt halvtinade jordgubbar
– 1 banan
– saften av en 1/2 citron
– lite färsk ingefära
Kör allt i mixern tills det blir mjukt och krämigt. Ställ sedan in det i frysen ca. 20 min. Serveras med ekologisk vispgrädde smaksatt med vanilj… och en skål med detsamma smaksatt med kakaopulver från till exempel Kung Markatta.
Via KRAVs hemsida kom vi dock i kontakt med en lokal odlare vars ekologiska jordgubbar kommer att vara mogna nu till helgen.
Gissa om vi ser fram emot dem?!