Kartongförpackningar är bättre än konservburkar

Hör du till alla dem som är oroade över tungmetaller och Bisfenol i konservburkar? Jag själv är en av dem. Länge har jag känt mig obekväm med att köpa burkmat, eftersom det inte är någon bra lösning varken ur miljö- eller hälsoaspekt.

Dubbelt kluven har jag varit, när jag har valt ekologiska produkter, som exempelvis krossade tomater på burk. Å ena sidan har det känts bra med en bra råvara, men en konservburk med tungmetaller och/eller Bisfenol tar bort allt glädjen och lite till.

Därför blev jag extra glad när jag hittade ekologiska krossade tomater i kartongförpackning på ICA! I love Eco säger ICA och i det här fallet säger jag…I love ICA! Tack för att ni visar vägen.

Ja, de kostar mer. Ganska mycket mer. Ungefär 11-12 kronor för en kartong med 500 gram jämfört med cirka 4-5 kronor för en konservburk. Men det är väl värt det tycker jag. Att slippa tungmetaller för 7 kr extra per burk är en ”no-brainer”. Speciellt eftersom vi sällan använder mer än några få per månad.

Har du hittat andra exempel på ekologiska produkter som tidigare bara funnits på konservburk, men som nu finns i en mer miljö- och hälsoriktig kartongförpackning? Tipsa mig gärna.

Ekologiska, krossade tomater i kartongförpackning

2 svar to Kartongförpackningar är bättre än konservburkar
 1. milla
  augusti 11, 2011 | 18:06

  Har skrivit om detta otäcka ämne på min blogg för ett tag sedan men då koncentrerade jag mig på kvitton. Nu kollar jag upp konservburkar ska snart skriva ett nytt inlägg om det.
  Ha en bra dag

  • Jens
   augusti 12, 2011 | 08:58

   Tack, Milla.

   Hör gärna av dig och berätta vad du kommer fram till.