På väg mot 100% ekologisk skolmat

Visst borde all mat vara ekologisk och giftfri? Speciellt den mat som våra barn äter.

Skolmaten är extra viktig, eftersom där har föräldrar och elever inte möjlighet att välja själva. Riktigt uppmuntrande är det då att läsa om Stora Hammars skola i Vellinge, där man har en tydlig ambition om att allt (100%) ska vara ekologiskt inom 5 år!

Redan idag är ca 50% av skolmaten på Stora Hammars skola ekologisk, vilket är bäst i landet.

Så här skriver de själva:

”Januari 2010 började vi arbeta för att öka andelen ekologiska livsmedel i förskola, fritidshem och grundskola. Vi har fortbildat personal i ”Hållbar Livsstil” och haft tematiska föräldramöten kring ekologisk skolmat. Andelen ekologiska livsmedel har succesivt ökat från 6 % till 47 % i grundskolan och från 6 % till 63 % i förskolan.

Vårt mål är att servera 100 % ekologisk mat på vår skola. Utan att tumma på kvalitén ska priset ligga på samma nivå som den traditionella skolmaten. Detta kräver en mer välplanerad och säsongsanpassad matsedel. Stora Hammars skola serverar 580 barn/elever och 75 personal varje dag. Skolmaten innefattar frukost, lunch och mellanmål.”

Om du vill följa deras resa mot 100% ekologisk skolmat, kan du ta en titt på Köksmästarens blogg.

Vi önskar Stora Hammars skola och Vellinge kommun lycka till och hoppas att de även lyckas ändra inställning i frågan om att ta emot ensamma flyktingbarn.

Köksmästarna på väg mot 100% ekologisk skolmat

Köksmästarna på väg mot 100% ekologisk skolmat

Kommentarfunktionen är avstängd.